Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

Demmers Teehaus Magazinul Online Demmers Teehaus – Cultivam pasiunea noastra pentru ceai

Ceaiul verde

“Mai bine trei zile fără mâncare, decât o zi fără ceai!” Asta spun chinezii legat de cea mai consumată băutură din lume, bineînţeles după apa.

Prima certificare a efectelor benefice ale ceaiului verde datează din anul 1211, cînd călugărul Eisai a elogiat ceaiul verde in cartea “Menţinerea sănătăţii prin ceai”.

Ceaiul prelungeşte viaţa şi menţine sănătatea celui care îl consumă. Cea mai importantă descoperire este că ceaiul verde opreşte dezvoltarea celulelor nedorite în organism.

Ţine colesterolul sub control

Din cele două tipuri de colesterol, ceaiul verde se ocupă de cel nociv. Băutorii de ceai verde au nivelul de colesterol nociv redus la jumătate, faţă de cei care nu beau ceai dar au o alimentaţie asemănătoare.

“Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”

Ca şi în cazul colesterolului, oxigenul are şi el o latură negativă: oxigenul activ este problematic, pentru că se poate combina cu orice substanţă din corp pe care o oxidează îi distruge membranele celulare şi ADN-ul. Pe lângă acestea, oxideaza şi lipidele. Toate duc la boli grave, ajungându-se chiar la cancer. Ceaiul verde conţine substante active care sunt antioxidanti puternici, ducând la diminuarea efectelor negative ale oxigenului activ.

Prevenirea cancerului 

Studiile asupra mortalităţii datorate cancerului în rândul populaţiei japoneze, indică faptul că rata deceselor este foarte scăzută. Cea mai scazută rată de mortalitate datorată cancerului se înregistrează în locurile unde recolta principală este de ceai verde. Locuitorii acestor zone consumă ceai verde în cantităţi mari, zilnic.

Hipertensiunea arteriala controlată de ceaiul verde

Afecţiune cu un mare impact asupra sistemului vascular, hipertensiunea arterială este ţinută sub control de ceaiul verde. Angiotensin II este un compus chimic ceare rolul fiziologic în organism de a creşte tensiunea arterială. Ceaiul verde suprimă producerea compusului angiotensin II, consumul regulat de ceai verde ducând la scăderea considerabilă a hipertensiunii.

Adio virusi

Datorită compuşilor săi, ceaiul verde are un efect puternic asupra virusului gripal, eliminându-l din corp. Ceaiul verde băut regulat îmbunătăţeşte starea bolnavilor de HIV.

Energia de zi cu zi

O bună alternativă pentru cafeaua, ceaiul verde conţine cafeină, substanţa care, în cantităţi rezonabile, stimulează fiecare organ din corp, având efect asupra sistemului nervos, inimii şi ficatului.
Esti obosită? O ceaşcă de ceai verde îţi limpezeste mintea dimineaţa sau după o noapte nedormită. Prin conţinutul său echilibrat de cafeină, ceaiul verde stimulează sistemul muscular. Prin urmare, o ceaşcă de ceai verde în timpul zilei e binevenită.

Cum se consumă

Este bine să se bea cel puţin o ceaşcă de ceai la fiecare masă. Se prepară ca infuzie, calculând câte o linguriţă pentru fiecare cană de 200-250 ml. Apa fierbinte se toarnă peste ceai şi se acoperă pentru 1-3 minute. Consumul de ceai verde nu are limite la oameni sănătoşi. Alege frunzele de ceai întregi sau mărunţite, mai bune decât varianta la plic.

Găsiţi o varietate largă de ceaiuri verzi de calitate din China, Japonia, India, Taiwan şi Vietnam în magazinul nostru online.

Bine de ştiut!

  • Este de preferat să nu bei ceai verde cu două ore înainte de culcare.
  • Se poate consuma în toate situaţiile care presupun un stres prelungit.
  • Nu uita de regulile unei alimentaţii echilibrate şi consumă cât mai multe legume şi fructe proaspete pe zi. Singur, ceaiul verde, nu poate preveni toate posibilele maladii.

(text parafrazat de la Mihnea Ratte)

Facebookby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *