Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

Demmers Teehaus Magazinul Online Demmers Teehaus – Cultivam pasiunea noastra pentru ceai

Două ceaiuri noi, fără cafeină, cu gusturi extravagante!

Demmers Teehaus vă prezintă două ceaiuri minunate cu rooibos verde, înnebunite cu diferite arome extravagante.

Rooibosul verde este cel mai puţin cunoscut dintre toate sortimentele de ceaiuri, deşi unele studii arată că ar putea conţine de două ori mai multe antioxidanţi decât rooibosul roşu. Dar din ce se obţine de fapt acest ceai?

Adânc în inima Africii de Sud, în regiunea Cederberg, frumos presărată cu văi şi munţi, creşte tufişul numit Aspalathus linearis, din vlăstarele cărora se face ceaiul rooibos. Tribul Khoisan foloseşte aceasta plantă de secole pentru efectul său revigorant şi curativ, şi pentru obţinerea coloranţilor. Prima înregistrare în scris este din  1772, când botanicianul Carl Humberg a descoperit această infuzie minunată.

Ceaiul rooibos stă mai aproape de plantele medicinale decăt de ceaiurile clasice, ca ceaiul negru sau verde, şi se găsește sub forma verde sau roșu. Diferenţa majoră între cele două sortimente constă în fermentaţia.

Despre prelucrarea ceaiului roiibos este important de ştiut că plantaţiile nu se tratează cu insecticide sau pesticide, iar toate etapele de producţie se parcurg prin metode naturale. Rooibosul se recoltează pe toata durata verii, în general cu mâna. Planta se taie și se sfărâmă cu ustensilele care sunt folosite la prelucrarea tabacului. Băştinaşii obişnuiau să sfărâmă plantele recoltate pe stânci. Dacă prelucrarea se opreşte aici, obţinem ceaiul rooibos verde, iar daca se lasă la fermentat in grămăzi, se obţine rooibosul roşu, deoarece planta capătă culoarea caracteristică brună-roşiatică prin oxidaţie. Fermentaţia (mai corect: oxidaţia) este un proces important, deoarece potenţează şi subliniază aroma ceaiului. Pasul următor este uscarea, când vlăstarele se expun razelor solare întinzându-le. Numele dezmierdător a rooibosului este Red bush, adică tufiş roşu, care provine de la coloarea splendidă, dobândită prin fermentație. Ultima etapă a prelucrării este tratarea cu aburi, care elimină microorganismele vii, apoi urmează încă o uscare, cernere şi împachetare.

Fie să alegem oricare dintre cele două variante ale rooibosului, această plantă ofera exact ceea ce are nevoie organismul uman: dimineaţa revigorează, potoleşte setea în timpul zilei, iar seara relaxează. Printre proprietăţile bune se enumără şi faptul că oferă o băutură delicioasă nu numai prin infuzare cu apă fierbinte, dar şi sub formă de ceai cu gheaţă cu toate efectele sale pozitive.

Deoarece ceaiul roiibos conţine substanţe tanante minime şi este lipsit de cafeină, este recomandat la copii şi bebeluşi (atenţie: ceaiul nu poate înlocui laptele matern!). La locul de origine, rooibosul se utilizează pentru combaterea colicilor la sugari.

Mai detaliat despre efectele benefice are ceaiul rooibos poţi citi aici.

Modul de preparare: o linguriţă grămădită de ceai la 0,2-0,25 l de apă, se lasă la infuzat 5-8 minute, acoperit. Află acum se prepară ceai cu gheaţă acasă!

Avem trei sortimente de rooibos verde: Rooibos Green, Rooibos Echinacea şi Rooibos Green Cranberry Acerola pe www.demmertea.ro!

 

 

 

facebookby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>