Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

Demmers Teehaus Magazinul Online Demmers Teehaus – Cultivam pasiunea noastra pentru ceai

Ceaiul Alb

Ceaiul alb a ajuns să fie venerat în timpul dinastiei Tang din China  (618-907 A.D.). Timp de secole, el  a fost rezervat doar împăraților și nobilimii, rămânând o comoară nedescoperită de Occident până în secolul al XX-lea, când a devenit accesibil tuturor iubitorilor de ceaiuri.

Ce îl face atât de special încât, timp de secole,  a fost învăluit de mister pentru lumea din afara Chinei?

Țin minte cât de surprinsă am fost, când la începutul călătoriei mele prin lumea fermecată al ceaiurilor, am descoperit, că atât ceaiul alb, cât și cel verde, sau negru provin din aceeași plantă, iar ceea ce le deosebește este modul de prelucrare și metodele de fermentare.

Ceaiurile albe sunt cel mai puțin prelucrate. În acest fel, se păstrează nu numai savoarea fină care le caracterizează, dar sunt reținute si cantităţile cele mai mari de substanţe chimice cu efect benefic asupra sănătăţii. Studiile arată că aceste ceaiuri au proprietăți antivirale și antibacteriene superioare ceaiurilor verzi, iar efectul lor antioxidant este cu totul ieşit din comun.

Datorită gustului proaspăt, tandru și culorii deschise ca mierea de tei, tot mai mulți oameni descoperă bucuria și plăcerea acestei băuturi vechi și sublime.

 

Călătoria ceaiurilor albe de pe plantații până în ceașca Dumneavoastră

Ceaiurile albe sunt produse mai ales în zona muntoasă a regiunilor Jianyang, Fuding și Songxi, în provincia Fujian, China. Această regiune muntoasă, cu un climat blând și precipitații abundente, contribuie la caracterul unic al ceaiurilor albe. Cultivarea lor necesită investiții uriașe, căci ele provin exclusiv de pe plantații protejate, cu plante a căror origine este bine documentată.Recoltarea se face doar primăvara devreme, de la sfârșitul lui martie până la mijlocul lui aprilie, înaintea sezonului ploios, pentru a evita contaminarea frunzelor cu mucegai.

Ceaiurile albe provin din mugurii cei mai fragezi și frunzele cele mai proaspete ale plantei, care e cultivată printr-o metodă tradițională, extrem de minuţioasă, care necesită multă răbdare și perseverență. Mugurii proaspeți și frunzele tinere se usucă la lumina naturală a soarelui pentru a preveni oxidarea lor ulterioară. După uscare, frunzele și mugurii capătă o culoare și mai deschisă, aproape albă, de unde și numele soiurilor de acest tip.

Îndată ce ajung la noi, la Demmers Teehaus, toate ceaiurile sunt analizate și verificate în laboratoarele noastre specializate, ca dumneavoastră să puteți savura cele mai bune ceaiuri marca Demmers.

La începutul lunii februarie, tot mai mulți dintre noi duc dorul primelor raze de soare și a atmosferei bâzâitoare a primăverii. Gustul delicat al acestor ceaiuri subtile anticipează toată efervescenţa celui mai vibrant dintre toate anotimpurile.

Vă invităm să descoperiți lumea rafinată a ceaiurilor albe: Bio White Satin, Bio White OOTHU, Bio PAI MU TAN White, Bio Fancy White PEONY,  Bio White ElderflowerBio Vanilla Lemon White și Silver Cloud.

No related content found.

Facebookby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *